Ua Taofi le Fa'atauina o Mea Fa'atau Vape a Peretania o Waitrose

Ua taofia le fa'atau atu o le supamaketi a Peretania Waitrosesikaleti eletise lafoa'ioloa ona o a latou aafiaga leaga i le siosiomaga ma le soifua maloloina o tupulaga talavou.

Le lauiloa o oloa e pei osikaleti eletiseua faʻateleina i le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o sikaleti eletise na taia se faʻamaumauga maualuga i Peretania.E tusa ai ma se lipoti lata mai, e tusa ma le 4.3 miliona tagata e masani ona faʻaaogaina e-sikareti.

Fai mai le kamupani e le o toe faʻamaonia le faʻatau atu o oloa lafoai ma ua taofia le faʻatau atu o ituaiga e lua o sikaleti eletise.

"O la matou gaioiga e oʻo mai i le lotolotoi o lipoti e faʻapea o le faʻateleina o tagata e le ulaula tapaa o loʻo faʻateleina le tuputupu aʻe o maketi," o le tala lea.

waitrose

Fai mai Waitrose na ia aveesea oloa vape o loʻo iai lithium na faʻatau muamua i lalo o le igoa Ten Motives.

Charlotte Di Cello, le faatonu faapisinisi a le kamupani, fai mai: “O matou o se faleoloa o loʻo faia le mea saʻo, o lea e le mafai ai ona matou faʻamaonia le faʻatau atu osikaleti eletise lafoa'iona o le aafiaga o le siosiomaga ma le soifua maloloina o tupulaga talavou.

"Ua matou filifili e le saʻo le faʻaputuina o mea faʻapipiʻi faʻasolosolo lanu lanu susulu, o lea o lenei filifiliga o le vaega mulimuli lea o le paso i la matou filifiliga manino e le o se vaega o lesikaleti eletise lafoa'i maketi.”

E leai se isi supamaketi tetele a Peretania na faʻasalalau faʻalauaʻitele o le a latou faia se gaioiga faapena.

O fuainumera mai le ONS i le masina talu ai na faʻaalia ai o le aofaʻi o tagata ulaula Peretania ua paʻu i lona tulaga maualalo i le 2021, o se vaega ona o le siʻitia o vape.

Vaping masini e pei osikaleti eletiseua faia se sao tele i le faʻaitiitia o fua o le ulaula i Peretania, o le tala lea a le ONS.

Peita'i, na fa'aopoopo mai e fa'apea, o le aofa'i o tagata fa'aoga sikaleti e sili ona maualuga i tagata ulaula i le taimi nei i le 25.3%, fa'atusatusa i le 15% i tagata ulaula muamua.Na'o le 1.5% o tagata e le'i ulaula na fai mai na latou vape.

O sikaleti eletise e manatu e sili atu le leaga nai lo le ulaula, ae e manaʻomia se gaioiga e foia ai le faʻateleina o le faʻaogaina e tamaiti o vape, e tusa ai ma se iloiloga tele o oloa nicotine.

E ui lava e le tusa ai ma le tulafono le faʻatau atusikaleti eletisei tagata i lalo ifo o le 18 tausaga, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai ua matua faʻateleina le vape i lalo o le lima tausaga talu ai, ma le 16 pasene o le 16 i le 18 tausaga le matutua o loʻo fai mai latou te vape.ua faaluaina i le 12 masina talu ai, e tusa ai ma le Action on Smoking and Health.

Elf Bar, o se tasi o ituaiga taʻutaʻua osikaleti eletise lafoa'i, na maua muamua i le solia o tulafono faatonutonu e ala i le faalauiloaina o ana oloa i tupulaga talavou i TikTok.


Taimi meli: Ian-03-2023