O lo'o mafaufau Hong Kong e toe fa'aauau le fefa'ataua'iga o sikaleti eletise ma e ono fa'aleaogaina le fa'asa talafeagai

I ni nai aso talu ai, e tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Hong Kong, e mafai e loʻu atunuu o Hong Kong Special Administrative Region ona aveese le faʻasaina o le toe faʻatau atu o oloa.sikaleti eletisema isi oloa tau tapaa vevela i luga o le eleele ma le sami i le faaiuga o lenei tausaga, ina ia unaia ai le tuputupu ae o le tamaoaiga.

Na faailoa mai e se tagata mai totonu: Ona o le tau o le tamaoaiga o le toe auina atu i fafo, ua mafaufau ai ofisa sinia o le Hong Kong Special Administrative Region e toe teuteu le tapu e faataga ai oloa fou tapaa e pei o e-sikaleti ma sikaleti vevela e toe auina atu i Hong Kong e ala i fanua. ma le sami.

Ae na lapataia e se tagata fai tamaoaiga i le Aso Gafua e faapea o le gaioiga o le a faaleagaina ai le faatuatuaina o nuu pe a latou toe solomuli i la latou tautinoga e taofia le faaaogaina o tapaa ma faavaivaia ai le siitia o le soifua maloloina lautele.

E tusa ai ma le Tulafono o le ulaula tapaa 2021, lea na toe iloiloina i Hong Kong i le tausaga talu ai ma amata faamamaluina i le aso 30 o Aperila i le tausaga nei, ua faʻasaina atoa e Hong Kong le faʻatau atu, gaosiga, faʻaulufale mai ma le faʻalauiloaina o oloa tapaa fou e pei o e-sikareti ma tapaa vevela. oloa.O i latou e le usitaia le tulafono e faasala i le salatupe e oo atu i le HK$50,000 ma faasalaga faafalepuipui e oo atu i le ono masina, ae o loo faataga pea tagata faatau e faaaoga oloa vape.

O le Tulafono o le ulaula tapaa 2021 o lo'o fa'asa ai fo'i le felauaiga o oloa tapa'a fou i loli po'o va'a i fafo e ala atu i Hong Kong, se'i vagana ai uta fe'avea'i i luga o le ea ma uta o lo'o tu'ua i luga o va'alele po'o va'a.

A'o le'i fa'asa, o Hong Kong sa avea ma nofoaga autu mo le fa'atauina atu o oloa vape i totonu o le atunu'u.E silia ma le 95% o sikaleti eletise a le lalolagi ma oloa e sau mai Saina, ma le 70% o sikaleti eletise a Saina e sau mai Shenzhen.I le taimi ua tuanaʻi, 40% o lesikaleti eletiseauina atu i fafo mai Shenzhen na lafo mai Shenzhen i Hong Kong, ona auina atu lea i le lalolagi mai Hong Kong.

O le iʻuga o le faʻasaina o le toe faʻaogaina e le au fai sikaleti eletise le faʻatau atu i fafo, ma iʻu ai i le paʻu tele o le aofaʻi o uta a Hong Kong.O se su’esu’ega ua fa’ailoa mai ai e 330,000 tone o uta i luga o le ea o lo’o a’afia i le fa’asa i tausaga ta’itasi, e tusa ma le 10% o tupe fa’atau atu a Hong Kong i fafo i tausaga ta’itasi, ma o le tau o le toe auina atu i fafo o lo’o a’afia i le fa’asa e tusa ma le 120 piliona yuan.Na taʻua e le Hong Kong Freight Forwarders and Logistics Association, o le faʻasaina na “fatia ai le siʻosiʻomaga mo le pisinisi o uta uta ma afaina ai le ola o ana tagata faigaluega”.

O loʻo faʻatatauina o le faʻamalieina o le faʻasaina o fefaʻatauaiga o femalagaiga asikaleti eletiseua faamoemoe e aumai le faitau piliona o tala i tupe maua ma lafoga i le tupe a le malo o Hong Kong i tausaga uma.

 新闻6a

Yi Zhiming, Sui o le Fono Faitulafono a le Hong Kong Special Administrative Region o Saina

Fai mai Yi Zhiming, o se faipule e fa'amalieina le fa'asa, o teuteuga o le tulafono e mafai ona aofia ai le fa'atagaina o le toe fa'atauina atu o oloa vape i luga o le sami ma le ea, ona o lo'o i ai nei faiga fa'amautu e puipuia ai oloa mai le tafe atu i totonu o taulaga.

Fai mai a ia, "O le Pulega o Malae Vaalele o loʻo faʻagaioia se paka faʻatau i Dongguan e fai ma siaki faʻatasi mo felauaiga o uta.O le a lafo se upega saogalemu tele e poloka ai.A taunu’u le uta i le Malaeva’alele i Hong Kong, o le a uta le uta o femalagaiga i luga o le va’alele mo le toe auina atu i fafo.”

“I le taimi muamua, sa popole le malo i le lamatiaga o le vape o oloa e tafe atu i totonu o le atunuu.Ia, o lenei faiga fou o le puipuiga e mafai ona faʻapipiʻi faʻalavelave i le fesiitaiga o oloa, o lea e saogalemu ai le suia o le tulafono."Na ia fai mai.


Taimi meli: Oke-24-2022